Descripció de la ruta de Formentor

La ruta comença a l’extrem septentrional de l’illa, on la serra ja és una fina i escarpada península que s’endinsa dins la mar. El far de Formentor marca una fita imponent d’inici. De seguida ens sorprèn la dimensió del camí vell del Far que va fins a cala Murta i que endevinam entre esbaldrecs i altres trams de carretera. Sens dubte és de les etapes més agrestes que el camí de Lluc pot fer i ens fa estar tot el temps a prop de la mar. L’aturada a cala Murta i la platja de Formentor ens permet tenir contacte directe amb la mar i, depèn de l’època de l’any, banyar-nos-hi.

En arribar a Pollença comença l’ascens cap a Lluc per dins la vall d’en March. El camí vell, que es va recuperant de mica en mica per a l’ús públic, puja majoritàriament per dins un frondós alzinar muntanyenc. La font de Muntanya ens indica que ja som a prop de Binifaldó i del nostre destí.

Una ruta curta però intensa, pràcticament tot el temps en pujada i travessant indrets marcats per l’exposició als vents de Tramuntana. Llevat d’alguns incòmodes trams de carretera, la resta de la ruta discorr per un camí còmode, tot envoltat de la bellesa del bosc.

Total etapes: 4
Total kilòmetres: 56,69 km