Descripció de la ruta de Ses Salines

Situats al davant del far del cap Salines, a la tenassa de roca de marès, amb la visió de Cabrera al davant i amb l’àrida vegetació que l’envolta, iniciam aquesta extensa ruta cap al bosc sagrat. Feim unes quantes etapes per davant la mar, còmodes, sense gairebé desnivell de pujada i baixada, i amb el blau turquesa del sud inundant-nos els ulls. Deixam sota terra el misteri de la cova de Vallgornera.

 

Ja des de Llucmajor, ens enfocam cap al massís de Randa, muntanya sagrada i misteriosa del centre de Mallorca. Lloc de retir de Ramon Llull i punt també des d’on es feia cada any la benedicció dels camps de conreu de l’illa. Perquè situats des d’aquí d’alt, es pot apreciar l’abast, la llargada i la profunditat que té la ruta més llarga del projecte camí de Lluc.

 

Travessam pobles com Algaida, Biniali, Consell, Alaró, que ens indiquen la sintonia perfecta amb el paisatge. Enfilam cap a Solleric, vall privilegiada entre les moles del Puig d’Alaró i Alcadena, i ja des de Tossals Verds, Lluc se’ns presenta més i més a prop. Just superat la carena de’n Galileu, badocar les cases de neu, baixar per Son Massip, arribarem coberts d’alzinar, a la fi d’aquesta ruta cap al bosc sagrat.

 

La gràcia d’aquest itinerari és travessar per llocs on habitualment els excursionistes no hi transiten i entrar de cop amb l’ànima del pla de Mallorca, solcat de denses garrigues, torrents temporals, raconets inesperats, conreus i llocs on el temps transcorre d’una altra manera, com el llogaret de So na Rossa, que ens fan apreciar la virtut d’arribar als llocs a peu, passa darrere passa, a poc a poc.

 

Total etapes: 9

Total kilòmetres: 111,28 km